Sprzedaje teleskop, którym wykonałem wiele obserwacji zakryciowych w tym najkrótsze na świecie zakrycie asteroidalne oraz wspaniałą serię zakryć Plejad. Sprzęt był intensywnie używany przez 1,5 roku i tuż po inauguracji obserwatorium w Bukowcu został zastąpiony przez SCT o tej samej średnicy. Od tego czasu (czerwiec 2010 r.) czekał na swoje zadanie obserwacyjne, takie nie nadeszło ale nadeszła potrzeba zmian i doposażenia dopiero co kupionego dla obserwatorium w Bukowcu teleskopu 12".
Dlatego mój kochany Newton idzie pod młotek. Optyka w stanie bardzo dobrym, tuba nosi oznaki użytkowania - drobne zadrapania i małe wgniecenie na środku tubusa (nie wpływające na obraz - widoczne na zdjęciu). Wgniecenie powstało podczas zlotu w Bieszczadach w roku 2010 gdy w wypakowywałem go z bagażnika. W komplecie oczywiście szukacz i dekiel.
Załącznik:
2010_05_21_oabuk_060.jpg [ 231.74 KiB | Przeglądane 1495 razy ]
SPRZĘT Z DUSZĄ! Zobaczcie filmiki z obserwacjami nim zrobionymi:
Moja cena 1150 PLN + wysyłka.
(Montaż EQ 6 i inne elementy widoczne na zdjęciu - poza teleskopem, szukaczem oraz obejmami z dovetail'em - nie są na sprzedaż i nie wchodzą w skład zestawu!!!)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości