W związku z zakupem nowego montażu jestem niestety zmuszony odsprzedać:
1. Montaż paralaktyczny SW NEQ6 Pro SynScan + WO Szyna montażowa 290 + Kabel Pierro Astro USB
Jestem jego pierwszym właścicielem, zakupiłem go w DO w grudniu 2009, tak naprawdę rozpoczął pracę we wrześniu 2010. Serwisowany w Astrokrak, wymienione smary i łożyska, wyregulowane luzy, wymienione pokrętła regulacji kąta podniesienia, ostatni przegląd w sierpniu 2011, na stałe w obserwatorium od września 2011. Największe obciążenie jakie dźwigał to 11 kg. Poza szyną bardzo sztywną montażową i oryginalnym kablem Pierro Astro do sterowania montażem za pośrednictwem komputera w skład zestawu wchodzą wszystkie elementy zakupione razem z montażem + oryginalne pudełka + podkładki antywibracyjne Celestron + zasilacz 12V 5A.
Pracował głównie z ogniskową 1035 mm i 900 mm efekty do oglądnięcia na
http://www.astrofotki.plCena zestawu 3950 PLN
2. Montaż paralaktyczny SW HEQ5 Pro SynTrek + WO Szyna montażowa 195 + Kabel Pierro Astro USB
Jestem jego drugim właścicielem, zakupiłem go od Szymka_O w styczniu 2012. Bardzo udany egzemplarz pod kątem kultury pracy i dokładności prowadzenia. Serwisowany w Astrokrak, wymienione smary i łożyska, wyregulowane luzy, na stałe rozstawiony w obserwatorium od marca 2012. Poza bardzo sztywną szyną montażową i oryginalnym kablem Pierro Astro do sterowania montażem za pośrednictwem komputera w skład zestawu wchodzą wszystkie elementy zakupione razem z montażem bez oryginalnego pudełka + dodatkowa przeciwwaga 5kg + zasilacz 12V 3A.
Na jednej sesji wyjazdowej pracował z powodzeniem z ogniskową 1035 mm.
Cena zestawu 2760 PLN
3. Szukaczo-guider składający się z szukacza 8X50 z uchwytem (170mm ogniskowa), złączką z wyjściowym gwintem T2 i kamerą QHY5.
Spisywał się niezawodnie do prowadzenia HEQ5 przy refraktorze z ogniskową 506mm.
Cena zestawu 990 PLN
Do cen należy doliczyć ew. koszty przesyłki, preferowany odbiór osobisty.
Gwarancja rozruchowa 1 miesiąc.
Zdjęcie z sesji astrofoto z października.
Załącznik:
guiding.jpg [ 1.45 MiB | Przeglądane 2139 razy ]
Szczegółowe zdjęcia na życzenie zainteresowanych na maila.
Załącznik:
IMG_8855.JPG [ 932.17 KiB | Przeglądane 2139 razy ]
Załącznik:
IMG_8861.JPG [ 917.09 KiB | Przeglądane 2139 razy ]