Odnawiasz ubezpieczenie na samochód?Nie ważne w jakiej firmie masz swoje ubezpieczenie!
Wiedz na pewno że będą chcieli Cię oszukać i potraktują gorzej niż nowego klienta.
Jest to nagminna polityka działania każdej firmy z którą wiążesz się na dłuższy okres. Jeśli jesteś już związany z jakąś firmą we względu na abonament czy właśnie ubezpiecznie np. samochodu, firma taka na pewno ma
CIĘ GDZIEŚ!Spotyka mnie to nie pierwszy raz.
Właśnie kończy mi się ubezpieczenie na samochód. Zawsze mam OC, AC i jakiś pakiet Assistance.
Ponieważ dni do zakończenia ubezpieczenia nie pozostało wiele, można było się spodziewać, że zadzwonią... i zadzwonili z propozycją kontynuacji ubezpieczenia (przez cały rok nikt się oczywiście nie odzywał, zapytać się co słychać, czy są jakieś problemy, itd.)
Po potwierdzeniu wszystkich danych przysłano mi PDFa z propozycją i wyliczoną kwotą ubezpieczenia w wysokości 1.048 zł. (w ubiegłym roku było to 960 zł.)
I wszystko było by pięknie, gdybym znów sobie nie policzył jako "nowy" klient na stronie wysokość składki.
Wcale się nie zdziwiłem, że wyszło mi "tylko" 834 zł., czyli ponad 200 zł. mniej! Dlaczego? To raczej pytanie do ubepieczających
Zadzwoniłem więc do firmy i zapytałem się dlaczego tak się stało? W odpowiedzi usłyszałem, że "udało mi się oszukać algorytm obliczający składkę".
Buha ha ha ha. Ale ze mnie haker... pomyślałem. Ważne że 2 stówy zostają w kieszeni.
Złodzieje i to kiepscy...
http://www.forum.astrocd.plSklep Allegro AstroCD - literatura i pomoce naukowe dla miłośników astronomii –
facebook.com/Wydawnictwo.AstroCD
Mój profil na Facebookutel. 880-184-000 (prywatny), e-mail:
astrocd@astrocd.pl (prywatne),
m.substyk@urania.edu.pl (Urania-PA),
marek.substyk@ptma.pl,
zarzad@ptma.pl (PTMA);
tel. 575-572-330 (praca), e-mail:
katowice@deltaoptical.pl------------------------------------------------------------
Wielkie Wyprawy Polskiego Towarzystwa Miłośników Astronomii. USA 2020/Islandia 2020