Teraz jest sobota, 6 czerwca 2020, 06:02

Strefa czasowa: UTC + 2




Utw├│rz nowy w─ůtek Odpowiedz w w─ůtku
Autor Wiadomo┼Ť─ç
 Tytu┼é: Lidlowe zasilanie monta w terenie.
PostNapisane: wtorek, 17 listopada 2009, 21:21 
Offline
Ranga: [3]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 21:31
Posty: 481
Ca┼éy czas twierdze ┼╝e Lidl nie┼Ťwiadomie sprzyja astronomii amatorskiej.Prosz─Ö co dzi┼Ť kupi┼éem w miejscowej lidlowni , stacje energetyczne z gniazdem na zapalniczk─Ö 12V 10A..wg producenta poci─ůgn─ů przeno┼Ťne lod├│wki, telewizorki, golarki, odkurzacze samochodowe itp. To cu┼Ť jest na bazie akumulatora ┼╝elowego.
Jest to leciutkie, małe jakby stworzone pod monta.
By┼éy w przecenie, 79z┼é. W Obornickim Lidlu s─ů jeszcze 4 szt. :!:
Co to jest warte wyjdzie w paraniu..wiem na pewno ┼╝e jest l┼╝ejsze od akumulatora samochodowego o dobre 4 x :lol:

Obrazek

Obrazek


G├│ra
 Zobacz profil  
 

 Tytu┼é: Re: Lidlowe zasilanie monta w terenie.
PostNapisane: wtorek, 17 listopada 2009, 21:28 
Offline
Moderator globalny
Moderator globalny
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 13:48
Posty: 1414
Lokalizacja: Piotrk├│w Trybunalski
Chyba nie m├│g┼é bym wytrzyma─ç i rozebra┼é by to by zobaczy─ç czy te dodatkowe gniazda zasilania pocz─ůwszy od 3V do 12V s─ů stabilizowane bo jak nie to ba┼é bym si─Ö cokolwiek tam pod┼é─ůczy─ç. Nawet w sprz─Öcie Celestrona te gniazda s─ů niestabilizowane :?

_________________
Canon EOS 1Ds i klika szkiełek do niego.

W┼üASNY INSERTER VIDEO PRZYSTOSOWANY DO OBSERWACJI POZYCJI I ZAKRY─ć.
WŁASNA SŁUŻBA CZASU OPARTA NA SYGNALE DCF77
WŁASNY RADIOTELESKOP W BUDOWIE


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Lidlowe zasilanie monta w terenie.
PostNapisane: wtorek, 17 listopada 2009, 21:47 
Offline
Ranga: [3]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 21:31
Posty: 481
Dotychchczas podawa┼éem pr─ůd z aku samochodowego...to dopiero nie ma stabilizacji.
Tomek my tu m├│wimy o akumulatorku ┼╝elowym 12V z ty┼éu jest zreszt─ů bezpiecznik taki jak samochodowy!


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Lidlowe zasilanie monta w terenie.
PostNapisane: wtorek, 17 listopada 2009, 22:15 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 14:04
Posty: 3866
Lokalizacja: Chorz├│w
Ciekawe czy ┼éatwo go mo┼╝na rozkr─Öci─ç ┼╝eby w przysz┼éo┼Ťci wymieni─ç akumulator :?:
A swoj─ů drog─ů kosztuje tyle co dobry akumulator ┼╝elowy czy ┼éadowarka z osobna.

_________________
Adam Skrzypek

GSO 10", SW ED80, SW 90/900, AZ4, Nikon Action VII 10x50
Star Adventurer, Canon 1100D mod


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Lidlowe zasilanie monta w terenie.
PostNapisane: wtorek, 17 listopada 2009, 22:24 
Offline
Ranga: [3]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 21:31
Posty: 481
Adam Skrzypek napisał(a):
Ciekawe czy ┼éatwo go mo┼╝na rozkr─Öci─ç ┼╝eby w przysz┼éo┼Ťci wymieni─ç akumulator :?:
A swoj─ů drog─ů kosztuje tyle co dobry akumulator ┼╝elowy czy ┼éadowarka z osobna.

Z ty┼éu jest jedna ┼Ťrubka, w pokrywie aku..tak wynika z instrukcji.
ps. Urz─ůdzanie ma 3 lata gwarancji..Jak ci akumulator padnie przy┼Ťl─ů ci nowy, dok┼éadnie tak robi─ů z lidletkami :D


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Lidlowe zasilanie monta w terenie.
PostNapisane: wtorek, 17 listopada 2009, 22:28 
Offline
Moderator globalny
Moderator globalny
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 13:48
Posty: 1414
Lokalizacja: Piotrk├│w Trybunalski
Robert Twarogal napisał(a):
Dotychchczas podawa┼éem pr─ůd z aku samochodowego...to dopiero nie ma stabilizacji.
Tomek my tu m├│wimy o akumulatorku ┼╝elowym 12V z ty┼éu jest zreszt─ů bezpiecznik taki jak samochodowy!



Nie o to mi chodzi┼éo jak masz urz─ůdzenie na 6V (nap─Öd do EQ5) i powiedzmy nagle co┼Ť si─Ö stanie z tym zasilaniem to 12V na wyj┼Ťciu mo┼╝e spowodowa─ç, jak to si─Ö ┼éadnie m├│wi trwa┼ée uszkodzenie nie nadaj─ůce si─Ö do naprawy. ;)

_________________
Canon EOS 1Ds i klika szkiełek do niego.

W┼üASNY INSERTER VIDEO PRZYSTOSOWANY DO OBSERWACJI POZYCJI I ZAKRY─ć.
WŁASNA SŁUŻBA CZASU OPARTA NA SYGNALE DCF77
WŁASNY RADIOTELESKOP W BUDOWIE


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Lidlowe zasilanie monta w terenie.
PostNapisane: wtorek, 17 listopada 2009, 22:34 
Offline
Ranga: [3]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 21:31
Posty: 481
Tomasz Wężyk napisał(a):
Robert Twarogal napisał(a):
Dotychchczas podawa┼éem pr─ůd z aku samochodowego...to dopiero nie ma stabilizacji.
Tomek my tu m├│wimy o akumulatorku ┼╝elowym 12V z ty┼éu jest zreszt─ů bezpiecznik taki jak samochodowy!



Nie o to mi chodzi┼éo jak masz urz─ůdzenie na 6V (nap─Öd do EQ5) i powiedzmy nagle co┼Ť si─Ö stanie z tym zasilaniem to 12V na wyj┼Ťciu mo┼╝e spowodowa─ç, jak to si─Ö ┼éadnie m├│wi trwa┼ée uszkodzenie nie nadaj─ůce si─Ö do naprawy. ;)

Rozumiem ....Ca┼ée szcz─Ö┼Ťcie mam w Heq5 zasilenie 12v (czyli max dla tego sprz─Ötu) i w najgorszym wypadku zapoda mi zbyt ma┼ée napi─Öcie i silniki nie rusz─ů ;)


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Lidlowe zasilanie monta w terenie.
PostNapisane: wtorek, 17 listopada 2009, 22:42 
Robert, jak─ů pojemno┼Ť─ç ma ten akumulator?


G├│ra
  
 
 Tytu┼é: Re: Lidlowe zasilanie monta w terenie.
PostNapisane: wtorek, 17 listopada 2009, 22:44 
Offline
Ranga: [3]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 21:31
Posty: 481
Ma napisane 7Ah


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Lidlowe zasilanie monta w terenie.
PostNapisane: ┼Ťroda, 18 listopada 2009, 01:23 
Offline
Ranga: [2]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): ┼Ťroda, 26 sierpnia 2009, 23:25
Posty: 220
Lokalizacja: Katowice
Niestety mam nie najlepsze do┼Ťwiadczenia z tymi wynalazkami. Na moim te┼╝ by┼éo napisane 7Ah ale moim zdaniem do obok tej pojemno┼Ťci ten akumulator nawet nie sta┼é. Nie ma to jak normalny AKU ja u┼╝ywam w tej chwili 12V 18Ah - prawda, ┼╝e ci─Ö┼╝szy i bez bajer├│w ale si─Ö na nim jeszcze nie zawiod┼éem, a przynajmniej widz─Ö co to jest. Jest to model od du┼╝ego (przemys┼éowego) UPS-a. Chocia┼╝ fakt, ┼╝e moje potrzeby energetyczne (Eq6+Orion) s─ů zdecydowanie spore.

_________________
Pozdrawiam
Radek


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Lidlowe zasilanie monta w terenie.
PostNapisane: ┼Ťroda, 18 listopada 2009, 12:06 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 14:04
Posty: 3866
Lokalizacja: Chorz├│w
Byłem dzisiaj w dwóch Lidlach i niestety nie ma. Nawet na stronie Lidla w necie tego nie widziałem.

_________________
Adam Skrzypek

GSO 10", SW ED80, SW 90/900, AZ4, Nikon Action VII 10x50
Star Adventurer, Canon 1100D mod


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Lidlowe zasilanie monta w terenie.
PostNapisane: ┼Ťroda, 18 listopada 2009, 12:09 
Offline
Ranga: [3]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 21:31
Posty: 481
Adam Skrzypek napisał(a):
Byłem dzisiaj w dwóch Lidlach i niestety nie ma. Nawet na stronie Lidla w necie tego nie widziałem.


Bo to chyba towar z przeceny.. (le┼╝a┼éy na sk┼éadzie az je nie przecenili) dzwon na infolinie Lidla, powiedz ┼╝e s─ů 4 szt w Obornikach k. Poznania i chcia┼éby┼Ť jedn─ů kupi─ç.. wiem ze mo┼╝na tak spraw─Ö za┼éatwi─ç.


G├│ra
 Zobacz profil  
 
Wy┼Ťwietl posty nie starsze ni┼╝:  Sortuj wg  
Utw├│rz nowy w─ůtek Odpowiedz w w─ůtku

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegl─ůda forum

U┼╝ytkownicy przegl─ůdaj─ůcy ten dzia┼é: Brak zidentyfikowanych u┼╝ytkownik├│w i 3 go┼Ťci


Nie mo┼╝esz rozpoczyna─ç nowych w─ůtk├│w
Nie mo┼╝esz odpowiada─ç w w─ůtkach
Nie mo┼╝esz edytowa─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz usuwa─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz dodawa─ç za┼é─ůcznik├│w

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne u┼╝ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL