Aleksander Halor napisał(a):
Podobnych rewelacji mógłbym opisać na temat laptopów Toshiby i co z tego wynika ?
Sami oczekujemy coraz lepszych i tańszych ,źle zaprojektowanych produktów.
Pęd do lepszego i tańszego , zadam pytanie kto z was patrzał na laptopa z Certino Duo za 3000 zł
nikt bo po co jak taki sam ale dennie wykonany kosztuje 2000 zł ?
To samo dotyczy drukarek , kup drukarkę za 1000 czy 2000 to zapomnisz co to zaprogramowany bęben.
ale żeby oszczędzać to trzeba najpierw WYDAĆ.
Zanim zaczniesz "psioczyć" odpowiedź ile chciałeś zaoszczędzić kupując tańszy sprzęt ?
Nie twierdzę, że inne firmy są ok i nie robią ludzi w konia. Musiałbym być bardzo naiwny, albo mieć głęboki uraz do firmy HP. Tak naprawdę do ceny ok 3000zł - 4000zł laptopy różnią się bardzo podzespołami. Wyższe półki często mają podobne parametry (lub oczywiście lepsze), ale... no właśnie, mają znacznie lepszą baterię, lepszy zasilacz i ogólnie są lepiej wykonane. Wystarczy spojrzeć na komputery firmy GETAC, parametry sprzętowe niczym się nie wyróżniają, ale ich komputery spełniają standardy Ministerstwa Obrony USA i oczywiście słono kosztują. Jednak, mając taki komputer nie straszne nam EMP, woda, czy zimno.

Heh.
Mi osobiście żal jest tych osób, które sobie z tego sprawy nie zdają. Oczywiście, to normalne, ze producenci czegokolwiek wykorzystują niewiedzę klienta i o tym wiem, ale jak można, to lepiej się temu biernie nie przyglądać. Kiedyś firmie HP byłem gotowy zaufać, dziś to boje się czegokolwiek od nich kupić. Już dawno straciłem zaufanie do Samsunga. Ostatnio firma Asus straciła w moich oczach, gdy jedna moja znajoma kupiła laptopa ich firmy za 3200zł i po ok miesiącu czy też dwóch musiała posłać go do serwisu, bo karta WIFI przestała nagle działać. Jak się okazało, popsuła się po tym miesiącu użytkowania. Pomijam fakt, wsadzania podzespołów do komputera z systemem 64 bitowym, wiedząc, że do danego sprzętu nie ma sterowników do takiej wersji systemu.