Teraz jest niedziela, 8 grudnia 2019, 23:10

Strefa czasowa: UTC + 2




Utw├│rz nowy w─ůtek Odpowiedz w w─ůtku
Przejd┼║ na stron─Ö Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Nast─Öpna strona
Autor Wiadomo┼Ť─ç
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: pi─ůtek, 19 lutego 2010, 14:32 
Offline
Nowy u┼╝ytkownik
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): pi─ůtek, 12 lutego 2010, 13:34
Posty: 40
Lokalizacja: Katowice
dopiero teraz to zauważyłem :(

Czy jest mo┼╝liwo┼Ť─ç zam├│wienia takiego kabelka do canona 400D?

_________________
K┼éopotem tego kraju jest to, i┼╝ g┼éupi s─ů zbyt pewni siebie, a inteligentni zbyt pe┼éni w─ůtpliwo┼Ťci.


G├│ra
 Zobacz profil  
 

 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: pi─ůtek, 19 lutego 2010, 15:24 
Offline
Moderator globalny
Moderator globalny
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 15:33
Posty: 5158
Lokalizacja: Katowice-Jan├│w
skontaktuj si─Ö z Zdzisiem Ko┼étkiem , mnie i Markowi takie zrobi┼é w tamtym tygodniu odebrali┼Ťmy. memberlist.php?mode=viewprofile&u=118

_________________
Moje Fotki
tel.512174124 , 511960672
gg: 11790876 e-mail: grzegorzczerneckiastro@interia.pl
TS APO 65Q, SW 12"Dobson, HEQ5 Pro SynScan(modyfikowany), SBIG ST2000XCM, ZWO ASI 294MC PRO, Canon EOS 550D, SONY DSC H7, IDAS LPS P2 2", UHCs 2".
<iframe width="300" height="419" src="https://zrzutka.pl/44s9ha/widget/13" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
------------------------------------------------------------


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: pi─ůtek, 19 lutego 2010, 15:37 
Offline
Nowy u┼╝ytkownik
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): pi─ůtek, 12 lutego 2010, 13:34
Posty: 40
Lokalizacja: Katowice
tak patrz─Ö na to i chyba zaraz p├│jde do elektronicznego....

sciagnalem Maxim DL - ogromny kombajn
delphinus jest łatwiejszy

_________________
K┼éopotem tego kraju jest to, i┼╝ g┼éupi s─ů zbyt pewni siebie, a inteligentni zbyt pe┼éni w─ůtpliwo┼Ťci.


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: pi─ůtek, 19 lutego 2010, 18:16 
Offline
Moderator globalny
Moderator globalny
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 15:33
Posty: 5158
Lokalizacja: Katowice-Jan├│w
Powiem Ci tylko ,┼╝e koszt dw├│ch kabelk├│w + wysy┼éka ze Szczecina zamkn─ů┼é si─Ö w 20z┼é. ;)

_________________
Moje Fotki
tel.512174124 , 511960672
gg: 11790876 e-mail: grzegorzczerneckiastro@interia.pl
TS APO 65Q, SW 12"Dobson, HEQ5 Pro SynScan(modyfikowany), SBIG ST2000XCM, ZWO ASI 294MC PRO, Canon EOS 550D, SONY DSC H7, IDAS LPS P2 2", UHCs 2".
<iframe width="300" height="419" src="https://zrzutka.pl/44s9ha/widget/13" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
------------------------------------------------------------


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: pi─ůtek, 19 lutego 2010, 18:33 
Offline
Ranga: [3]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): ┼Ťroda, 3 lutego 2010, 19:16
Posty: 265
Lokalizacja: Chorz├│w
Kuba a ten Maxim DL to freeware?Je┼╝eli tak to wklej linka.

_________________
663-930-086


Ostatnio edytowano pi─ůtek, 19 lutego 2010, 18:33 przez Marian Wajand, ┼é─ůcznie edytowano 1 raz

G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: pi─ůtek, 19 lutego 2010, 18:33 
Offline
Ranga: [4]
Ranga: [4]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): niedziela, 4 pa┼║dziernika 2009, 13:48
Posty: 901
Trial 30 dniowy ;)

Podajesz imi─Ö, nazwisko, meila i dopiero dostajesz linka na swojego meila w celu pobrania triala
http://www.cyanogen.com/maximdl_dl.php


Ostatnio edytowano pi─ůtek, 19 lutego 2010, 18:39 przez Zdzis┼éaw K., ┼é─ůcznie edytowano 1 raz

G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: pi─ůtek, 19 lutego 2010, 18:35 
Offline
Ranga: [3]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): ┼Ťroda, 3 lutego 2010, 19:16
Posty: 265
Lokalizacja: Chorz├│w
Zdzichu daj linka bo nie mog─Ö znale┼║─ç.Dzi─Öki.

_________________
663-930-086


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: pi─ůtek, 19 lutego 2010, 21:13 
Offline
Nowy u┼╝ytkownik
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): pi─ůtek, 12 lutego 2010, 13:34
Posty: 40
Lokalizacja: Katowice
prosim..

http://www.cyanogen.com/maximdl_dl.php

tutaj jest instrukcja jak ruszyc z tym programem.
http://www.astronomia.slupsk.pl/MaxImDL_Tutorial/0.aspx

w sieci sa programy "naprawcze" , ze tak powiem no ale to wg. juz Waszego uznania.


Grzesiu wiem, ┼╝e koszty tego sa┼╝adne, jednak dochodzi do tego te┼╝ satysfakcja, ┼╝e kabelek sie samemu zrobilo.
Niestety mam problem z zakupem element├│w bo tranzystor jak i dioda s─ů ju┼╝ nieprodukowane . Z zamiennikami te┼╝ si─Ö okazuje, ┼╝e jest problem :(

_________________
K┼éopotem tego kraju jest to, i┼╝ g┼éupi s─ů zbyt pewni siebie, a inteligentni zbyt pe┼éni w─ůtpliwo┼Ťci.


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: pi─ůtek, 19 lutego 2010, 21:49 
Offline
Ranga: [4]
Ranga: [4]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): niedziela, 4 pa┼║dziernika 2009, 13:48
Posty: 901
Kuba tu masz jeszcze schematy http://www.covingtoninnovations.com/dslr/CanonRelease.html


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: pi─ůtek, 19 lutego 2010, 21:50 
Offline
Ranga: [3]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): ┼Ťroda, 3 lutego 2010, 19:16
Posty: 265
Lokalizacja: Chorz├│w
O dzi─Öki Kuba za info,Zdzichu i tobie r├│wnie┼╝ dzi─Ökuj─Ö.Pozdrawiam.

_________________
663-930-086


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: pi─ůtek, 19 lutego 2010, 22:04 
Offline
Nowy u┼╝ytkownik
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): pi─ůtek, 12 lutego 2010, 13:34
Posty: 40
Lokalizacja: Katowice
ooo, dzi─Ökuj─Ö Zdzisiu.

_________________
K┼éopotem tego kraju jest to, i┼╝ g┼éupi s─ů zbyt pewni siebie, a inteligentni zbyt pe┼éni w─ůtpliwo┼Ťci.


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: pi─ůtek, 19 lutego 2010, 22:45 
Offline
Moderator globalny
Moderator globalny
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 15:33
Posty: 5158
Lokalizacja: Katowice-Jan├│w
Kuba Adamczyk napisał(a):
Grzesiu wiem, ┼╝e koszty tego sa┼╝adne, jednak dochodzi do tego te┼╝ satysfakcja, ┼╝e kabelek sie samemu zrobilo.

Tak tylko ,┼╝e moja znajomo┼Ť─ç schemat├│w i wog├│le elektroniki jest znikoma ,a ryzykowa─ç zdrowie aparatu za ,kt├│ry da┼éem "wtedy" ;) 1700z┼é? raczej nie ;) ,pozdrawiam.

_________________
Moje Fotki
tel.512174124 , 511960672
gg: 11790876 e-mail: grzegorzczerneckiastro@interia.pl
TS APO 65Q, SW 12"Dobson, HEQ5 Pro SynScan(modyfikowany), SBIG ST2000XCM, ZWO ASI 294MC PRO, Canon EOS 550D, SONY DSC H7, IDAS LPS P2 2", UHCs 2".
<iframe width="300" height="419" src="https://zrzutka.pl/44s9ha/widget/13" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
------------------------------------------------------------


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: pi─ůtek, 19 lutego 2010, 22:50 
Offline
Nowy u┼╝ytkownik
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): pi─ůtek, 12 lutego 2010, 13:34
Posty: 40
Lokalizacja: Katowice
w┼éa┼Ťnie, te┼╝ tak nad tym my┼Ťle i mam coraz wieksze poczucie niepoku, chociaz juz troche ukladow takich do samodzielnego skladania zrobilem. :D

_________________
K┼éopotem tego kraju jest to, i┼╝ g┼éupi s─ů zbyt pewni siebie, a inteligentni zbyt pe┼éni w─ůtpliwo┼Ťci.


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: sobota, 20 lutego 2010, 00:21 
Offline
Nowy u┼╝ytkownik
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): pi─ůtek, 12 lutego 2010, 13:34
Posty: 40
Lokalizacja: Katowice
czy ktos bawil sie moze w ten kabelek z izolacja optyczna?
2,2k
1N4148
H11A1

_________________
K┼éopotem tego kraju jest to, i┼╝ g┼éupi s─ů zbyt pewni siebie, a inteligentni zbyt pe┼éni w─ůtpliwo┼Ťci.


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: sobota, 20 lutego 2010, 10:02 
Offline
Ranga: [4]
Ranga: [4]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): niedziela, 4 pa┼║dziernika 2009, 13:48
Posty: 901
Poczytaj tu http://astromaniak.pl/viewtopic.php?f=5&t=5932


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: sobota, 20 lutego 2010, 13:53 
Offline
Nowy u┼╝ytkownik
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): pi─ůtek, 12 lutego 2010, 13:34
Posty: 40
Lokalizacja: Katowice
ooo, kupi┼éem wszystkie elementy z tego linka. Zrobi─Ö sobie wi─Öc kabelek z izolacj─ů optyczn─ů i to chyba te┼╝ w tej podw├│jnej wersji bo okazuj, si─Ö, ┼╝e ten tranzystor dosta┼éem w wersji podw├│jnej w jednej obudowie.

_________________
K┼éopotem tego kraju jest to, i┼╝ g┼éupi s─ů zbyt pewni siebie, a inteligentni zbyt pe┼éni w─ůtpliwo┼Ťci.


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: sobota, 20 lutego 2010, 16:00 
Offline
Nowy u┼╝ytkownik
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): pi─ůtek, 12 lutego 2010, 13:34
Posty: 40
Lokalizacja: Katowice
kabelelek izolowany optycznie jest juz gotowy.
zrobilem z uzyciem innych element├│w, kt├│re mo┼╝na kupic bezproblemowo.

Obrazek

teoretycznie jest sprawny.
na razie zablokowalem si─Ö by w aparacie namierzy─ç gdzie w menu ustawia si─Ö parametry polaczenia z komputerem. Mam firmware 1.1.1 i nigdzie tego nie ma :(

_________________
K┼éopotem tego kraju jest to, i┼╝ g┼éupi s─ů zbyt pewni siebie, a inteligentni zbyt pe┼éni w─ůtpliwo┼Ťci.


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: sobota, 20 lutego 2010, 16:07 
Offline
Ranga: [1]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): poniedzia┼éek, 21 wrze┼Ťnia 2009, 16:17
Posty: 105
Ja robi┼éem kiedy┼Ť podobny kabelek na transoptorze, kt├│ry by┼é pod┼é─ůczany do Palma robi─ůcego za programowanego pilota.
Z Pansonikiem nie chce to dzia┼éa─ç, bo tam trzeba robi─ç jakie┼Ť chytre zagrania z oporem, a nie tak jak z Canonem czy Minolt─ů.
Jeszcze gdzie┼Ť kabelek i palm sobie le┼╝─ů. Chce kto┼Ť za dobre piwo? Musz─Ö mie─ç motywacj─Ö do poszukiwa┼ä ;)


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: sobota, 20 lutego 2010, 17:11 
Offline
Ranga: [4]
Ranga: [4]
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): niedziela, 4 pa┼║dziernika 2009, 13:48
Posty: 901
Kuba Adamczyk napisał(a):
kabelelek izolowany optycznie jest juz gotowy.
zrobilem z uzyciem innych element├│w, kt├│re mo┼╝na kupic bezproblemowo.

Obrazek

teoretycznie jest sprawny.
na razie zablokowalem si─Ö by w aparacie namierzy─ç gdzie w menu ustawia si─Ö parametry polaczenia z komputerem. Mam firmware 1.1.1 i nigdzie tego nie ma :(


A dokładnie w czym problem ?
W 350D przechodzisz do 5 zakładki od lewej w Communications i ustawiasz PC connection.


G├│ra
 Zobacz profil  
 
 Tytu┼é: Re: Kabel do Canona.
PostNapisane: sobota, 20 lutego 2010, 17:22 
Offline
Moderator globalny
Moderator globalny
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): wtorek, 25 sierpnia 2009, 15:33
Posty: 5158
Lokalizacja: Katowice-Jan├│w
Zdzisław Kołtek napisał(a):
Kuba Adamczyk napisał(a):
kabelelek izolowany optycznie jest juz gotowy.
zrobilem z uzyciem innych element├│w, kt├│re mo┼╝na kupic bezproblemowo.

Obrazek

teoretycznie jest sprawny.
na razie zablokowalem si─Ö by w aparacie namierzy─ç gdzie w menu ustawia si─Ö parametry polaczenia z komputerem. Mam firmware 1.1.1 i nigdzie tego nie ma :(


A dokładnie w czym problem ?
W 350D przechodzisz do 5 zakładki od lewej w Communications i ustawiasz PC connection.

Zdzichu w 400D chyba tego nie ma przynajmniej ja nie potrafi─Ö znale┼║─ç, ale mnie dzia┼éa┼éo bez ustawiania przynajmniej na kablu usb ,na tym jeszcze nie sprawdza┼éem bo czekam na przej┼Ťci├│wk─Ö ;)

_________________
Moje Fotki
tel.512174124 , 511960672
gg: 11790876 e-mail: grzegorzczerneckiastro@interia.pl
TS APO 65Q, SW 12"Dobson, HEQ5 Pro SynScan(modyfikowany), SBIG ST2000XCM, ZWO ASI 294MC PRO, Canon EOS 550D, SONY DSC H7, IDAS LPS P2 2", UHCs 2".
<iframe width="300" height="419" src="https://zrzutka.pl/44s9ha/widget/13" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
------------------------------------------------------------


G├│ra
 Zobacz profil  
 
Wy┼Ťwietl posty nie starsze ni┼╝:  Sortuj wg  
Utw├│rz nowy w─ůtek Odpowiedz w w─ůtku
Przejd┼║ na stron─Ö Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Nast─Öpna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegl─ůda forum

U┼╝ytkownicy przegl─ůdaj─ůcy ten dzia┼é: Brak zidentyfikowanych u┼╝ytkownik├│w i 3 go┼Ťci


Nie mo┼╝esz rozpoczyna─ç nowych w─ůtk├│w
Nie mo┼╝esz odpowiada─ç w w─ůtkach
Nie mo┼╝esz edytowa─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz usuwa─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz dodawa─ç za┼é─ůcznik├│w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne u┼╝ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL