A teraz co się zmieniło :
- Dokonałem wielu drobnych, ale istotnych dla mnie korekt graficznych, np. w "Wydrukach map" umieściłem w lepszym miejscu przycisk "Ustaw biąłe tło map" - koniecznie trzeba to zrobić, ajk chcemy mapkę wydrukować, aby tło nie było ciemne
- w Horyzoncie naprawilem kilka blędów wyswietlania azymutów - juz teraz po wybraniu opcji 0-360 stopni lub -180+180 powoduje właściwe wyświetlanie azymutów.
- dla Leona dodałem w opisach mgławic wyswietlanych z Horyzontu - w górnym pasku współrzedne horyzontalne tej mgławicy
- dla Aliena7101 zwiekszyłem liczbę dostepnych planetoid do 30
- podczas wyboru planetoidy widzimy współrzędne i jasności wszystkich tych planetoid na dany dzień z mozliwościa szybkiego ustawienia tam innej daty z podgladem jasności

- tak samo mamy podczas wyboru komety. Widzimy podgląd jasności wszystkich dostepnych aktualnie w programie komet. Teraz łatwo wybierzemy tę kometę, która nas interesuje.

- mamy trzy własne miejsca obserwacji zapisane w folderze "prywatne" - bezpieczne na skasowanie nową wersją programu. Trzeba tylko standardowo pamietac o zabezpieczeniu calego folderu "prywatne"

- plik arkusza AJW.xls przeniosłem także do "prywatnych", a poprzednio był w "dodatkach"
- przeróbki na głwnej stronie, aby Ci, którzy mają podwójny pasek zadań mogli uzywać AJW bez obcietej tej głównej strony.
Pewnie jeszcze coś, ale już nie pamiętam.
Nocny Obserwator - pomoc przy teleskopie w nocy,

OCTOPUS TN 150/1230, OCZKO TN 210/1120, ED80, MIKRON TN 122/630.

FASTRON-5m, FASTRON-7, FASTRON-8T i HEQ5.