Maryla Glodek napisał(a):
Adam Krawczyk napisał(a):
Hmmmm... Mógłbym tu przytoczyć o wiele bardziej, że tak powiem niehumanitarne filmy. Nie zrobię tego jednak. Nie wiem czy ten rodzaj śmierci jest tak nieludzki? Zobaczcie tu skąd się biorą kotlety i hamburgery. Takie jest życie. Trudne i brutalne, ale wszyscy zjadają się nawzajem.
Proszę pana Ja nie zjadam moich przyjaciół pod postacią kotletów i hamburgerów i żyje

więc chyba się da jakoś bez tego mięska, tym bardziej jestem przeciwna sztucznej segregacji prowadzonej przez człowieka. Nas też jest za dużo już na planecie i jeszcze ją zanieczyszczamy, zamiast szanować to co mamy to my sie wzajemnie wyniszczamy i niszczymy nasz naturalny ekosystem, a te zabawy w zabijanie niewinnych świnek to chyba wynika z naturalnej wrodzonej podłości niektórych ludzi - bo ja nie mogłabym tak sobie pójść i zabić pare zwierzątek a potem z lekkim sercem połóżyc sie do łóżka i zasnąć

pozdrowienia
Proszę się postawić tylko w sytuacji rolników, którym te świnki, jak to zostało napisane delikatnie mówiąc troszkę niszczą uprawy, bo zwyczajnie jest ich za dużo.
Ponadto świnki i krówki, to nie są moi przyjaciele, więc z wielką przyjemnością delektuję się nimi na Orlenie w postaci hot dogów, lub w Maku w formie hamburgerów.
a tak w ogóle to mogę sie postawić w sytuacji rolników ponieważ pochodzę ze wsi i rodzice mają właśnie farmę - no i tak się składa, że do nas dzikie świnki nie przychodziły- to samo można powiedzieć o nas o ludziach - wycinamy lasy i niszczymy naturalny ekosystem bo musimy koniecznie postawić kolejny supermarket