Teraz jest niedziela, 4 maja 2025, 10:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Obcy. Czy istnieją?
PostNapisane: środa, 10 lutego 2010, 20:11 
Ranga: [2]

Tak do końca nie wierzę, że obcy, ufo i zielone ludki istnieją...
Natomiast wierzę że jest jakaś wielka siła, która to wszystko stworzyła (zapoczątkowała).

Tajemnicze posągi o kamiennych twarzach „moai” znajdujące się na Wyspie Wielkanocnej, czy to naprawdę zrobili obcy jak pisali? http://www.kontynenty.net/WyspaWielkan.htm
Kamienne posągi stanowią one najbardziej znane osiągnięcie cywilizacji polinezyjskich mieszkańców wyspy. Większość z nich została wykuta
w tufie wulkanicznym, przy pomocy narzędzi z bazaltu. Choć powstało na ten temat wiele teorii mówiących o posągach jako wyobrażeniu bóstw czy przodków.

Tajemnica Wyspy Wielkanocnej pozostała do dziś nie wyjaśniona...

"Miłość jest najwyższą siłą wszechświata, to ona wprawia w ruch gwiazdy"
Alighieri Dante

PostNapisane: środa, 10 lutego 2010, 21:35 
Ranga: [1]

Wojciech Binko napisał(a):
Po chwili moją uwagę przykuł poruszający się po linii prostej święcący na bladoczerwono punkcik.

Może był to latający lampion który dryfował sobie z wiatrem? Ja kiedyś byłem bliski zawałowi serca bo leżałem sobie na tapczanie ze słuchawkami na uszach, patrzyłem w okno i nagle zobaczyłem z 15 świateł na niebie lecących w stronę mojego bloku. Myślałem że jakieś samoloty lecą, bombowce :shock: itp. itd. zerwałem się z łóżka, otworzyłem okno ale nic nie było słychać a dałbym sobie rękę uciąć że będzie słychać jakiś ryk silników :lol:. Wziąłem do ręki lornetkę i wszystko stało się jasne:

Obrazek

:-)

Synta 12" powered by Lacerta Microfocuser, Scopos 35mm, SW UWA 17mm, SW UWA 13mm, SW UWA 8mm, Baader Genuine Ortho 7mm, GSO ED 2x2", Neodymium Moon & Skyglow, Lumicon OIII :-)

PostNapisane: piątek, 12 lutego 2010, 22:33 
Nowy na forum

Myślę że wrzechświat aż tętni życiem w naszej galaktyce jest miliardy gwiazd a we wrzechświecie miliardy galaktyk .miliardy z tych gwiazd tworzy układy planetarne i nie możliwe żeby nie znalazło się więcej takich planet podobnych do naszej zwłaszcza że życie dość łatwo się rozwija nawet w najbardziej niegościnnych miejscach np w głębinach na 4000m przy kominach hydrotermalnych gdzie nie dociera żadne światło i panuje ogromne ciśnienie a mimo tego aż roi się tam od żywych organizmów .Naukowcy sądzą że podobne kominy występują na księżycu jowisza europie wiec dla życie nie ma złych warunków i zawsze znajdzie sposób żeby się rozwinąć wystarczy trochę energii ;)
choć wątpię żeby jakaś obca cywilizacja nas odkryła i do nas dotarła ;)

Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2