Zależy do czego. Tak jak w astronomii

Jeden bardziej nadaje się do dzwonienia, drugi do oglądania filmów i muzyki, trzeci do gier 3d.. Z tych wszystkich podanych Samsung Galaxy S, ma chyba najlepsze "bebechy"

W ogóle jest to jeden z najczęściej kupowanych smartphone i użytkownicy sobie go chwalą.
Rozważył bym przeważnie tylko 2 modele. SGS oraz HTC Desire HD. HD2 działa na platformie Win Mobile. Dlatego ja bym go od razu wykluczył. Xperia nie zachwyca osiągami i jakością.
Więc jeśli wziąść pod uwagę te dwa modele (SGS i Desire HD) to tu znów dominuje Samsung swoimi osiągami. Poniżej wklejam fragment wypowiedzi z forum:
"Przeciwnie, na razie wyraźną przewagę (edit; do Desire HD) ma SAMSUNG Galaxy S. Choć mogłoby się zdawać odwrotnie, bo przecież HTC Desire HD jest nowszym produktem. Znacznie mniejsza bateria, ograniczająca możliwość pracy HTC ! Bluteooth 2.1 ( w Samsungu jest już 3.0), wyświetlacz tylko LCD, czy SLCD (?) (pierwotnie przewidywano Super Amoled!) Brak w HTC kamery do rozmów video, co zupełnie pozbawia mnie zainteresowania tym modelem. Pamięć wbudowana 1,5 GB ( Galaxy ma 8 lub 16 GB). Pomimo podobnych rozmiarów Desire HD, jest znacznie cięższy. Obudowa metalowa, a więc możliwość mocnego i dyskomfortowego przegrzewania się. W testach stwierdzono, że procesor HTC, jest znacznie wolniejszy od procesora SAMSUNGA, no i zapis video...co prawda jeszcze nie wiadomo jak wychodzą na nowym Desire zdjęcia i zapis video, ale zawsze HTC było w tej materii gorsze od SAMSUNGA (bez względu na ilość megapixeli). Wynik porównania jest zatem oczywisty. A szkoda, bo byłem nowym Desire bardzo zainteresowany. Pozostaje czekać do aktualizacji Galaxy S i HTC Desire HD, będzie przy nim sprzętem bardzo mało konkurencyjnym." - źródło
http://forum.android.com.pl/f16/htc-des ... ndex2.html autor : Artur35.
Czyli reasumując z całej czwórki polecam SGS
edit: chyba że jeszcze wchodzi w grę Motorola Milestone. Również bardzo popularny i dobry telefon. Mogę polecić.
Pozdrawiam, Daniel
Pozdrawiam

Synta 8" dobson from DO Katowice,Celestron SkyMaster 15x70,Orion UltraBlock 2", S-PL 10,25, zielony laser 100mW
http://laserpointer.phorum.pl