Piotr Rączka napisał(a):
Kuba ,prawda jest taka;
Psy ktore nie są kochane lub prznajmiej przydatne powinny być niestety usypiane czy to ci sie podoba czy nie.
Jak spojżysz na to globalnie to zobaczysz że jest to jedyny sposób na cierpienie czworonogow teraz i w przyszłości.
im pies jest droższy w zakupie tym bardziej przemyślana decyzja o jego posiadaniu
Psy ktore zostały kupione za piwo są traktowane jak piwo i tyle
Hej
A ja pozwole się nie zgodzić. Mam psa, który był przywiązany sznurówką do płotu jak z żoną szliśmy kupić meble. Zabralismy go( a w zasadzie ją). Pies jest bardzo lubiany. Śpi z nami w łóżku, bawi się jak chce. Jedynie panicznie boi się zam w domu zostawac. Zjadł nam całe obicie do drzwi w mieszkaniu i w domu. W mieszkaniu obiłem drzwi deskami a na katdy dałem aluminiowe kątowniki a w domu kupiłem drzwi antywłamaniowe bez żadnych wzorów. Od tego czasu nic nie niszczy bo nie potrafi

Nigdy bym go nie uśpił ze to że się denerwuje, piszczy i szczeka. Wiem że się boi być sam i tyle. Ja bym raczej kastrował/sterylizował zwierzęta. Zresztą nasza jest sterylizowana bo szczeniąt nie chcemy.
Nigdy bym za psa nie zapłacił. Koledzy pokupowali psy rasowe a ja bym nie chciał takiego. Wydac kase można na wszystko a potem tego nie chcieć i wywalic owczarka tak samo jak i mojego mieszańca. . Kot jak był to tez dachowiec( zaginał, zeskoczył z balkonu i nie wrócił, robił to nie raz ale później zawsze stał pod klatką.)
Pozdrawiam
Piotrek