Staliśmy się posiadaczami rewelacyjnego programu jakim jest GUIDE9, postanowiłem założyć nowy wątek. W wątku proponował bym stworzenie tutorialu bo program ma niesamowite możliwości i obsługa wcale nie jest prosta i intuicyjna.
Jak zainstalować GUIDE9
Rozpoczynamy od stworzenia obrazu naszej płytki. Możemy do tego użyć programu Nero lub naprawdę dowolnego programu do tworzenia obrazów zawartości naszych nośników. Ja osobiście używam programu ISO Workshop jest banalnie prosty w obsłudze i nie najmuje tyle miejsca na dysku co NERO. Tworzenia obrazu nie zajmuje wieki, jest bezproblemowe i nie zdarzyło mi się by obraz stworzony przez ten program nie działał.
Załącznik:
ISOWorkshop.PNG [ 57.02 KiB | Przeglądane 6358 razy ]
Załącznik:
ISOWorkshop2.PNG [ 29.14 KiB | Przeglądane 6358 razy ]
Załącznik:
ISOWorkshop3.PNG [ 26.27 KiB | Przeglądane 6358 razy ]
Program jest darmowy i można go pobrać tu :
ISOWorkshopNastępnym programem, który będzie nam potrzebny to
Virtual CloneDrive Oczywiście jest darmowy jak zawsze.
Jest to program do otwierania obrazów naszych nośników taki wirtualny napęd, program jest o tyle wygodny, że możemy zainstalować kilkanaście napędów, które będą nam potrzebne do uruchomiania naszych programów.
Klikamy start wszystkie programy i odnajdujemy
Elaborate Bytes następnie
VirtualCloneDrive i postępujemy zgodnie z rysunkami:
Załącznik:
owca3.PNG [ 15.41 KiB | Przeglądane 6343 razy ]
Załącznik:
owca4.PNG [ 19.48 KiB | Przeglądane 6343 razy ]
Załącznik:
owca5.PNG [ 18.86 KiB | Przeglądane 6343 razy ]
Klikamy ok przechodzimy do mojego komputera:
Załącznik:
owca.PNG [ 288.04 KiB | Przeglądane 6358 razy ]
Następnie wskazujemy nasz obraz:
Załącznik:
owca2.PNG [ 29.52 KiB | Przeglądane 6358 razy ]
Klikamy otwórz. I od tej pory mamy program dostępny w każdej sytuacji bez przeszukiwania pudełek z nośnikami i na dodatek mamy kopie naszego programu. Legalną kopie bo wykonaną na darmowy oprogramowaniu.
Teraz wystarczy kliknąć dwa razy na nasz napęd by zainstalować program GUIDE 9 i cieszyć się naszym programem.
Klikamy SETUP i wybieramy opcję językowa która nam odpowiada.
Załącznik:
guide.PNG [ 64.21 KiB | Przeglądane 6358 razy ]
Załącznik:
guide2.PNG [ 22.04 KiB | Przeglądane 6358 razy ]
Jak pojawią się pytania postaram się udzielić odpowiedzi. Wiem że program ma możliwość instalacji na dysku twardym, ale po co zaśmiecać sobie komputer.
Powodzenia.