Robert Urbanek napisał(a):
jak tylko znajdziesz czas to przejrzyj sobie
ten dział.Przeglądam ten dział, a jakże

Czekam na zbieg okoliczności sprzyjających takiemu wyjazdowi. Planuję także wybrać się z rodziną na astro wczasy w Bieszczadach w przyszłym roku.
Adam Krawczyk napisał(a):
W trakcie czytania Twojego postu postawiłem z góry na SW 8" jednak po doczytaniu do końca pomyślałem, że zrobiłeś najlepiej jak mogłeś, choć transport na 10 piętro wymaga wiele charyzmy. Aż boję się pomyśleć co będzie jak winda zaprotestuje.
12'' to największe co zmieściło się na tylne siedzenie samochodu
W mieszkaniu natomiast nie muszę się martwić bo wyjście na taras mam prosto z mieszkania, także winda przyda się jedynie tuż przed i tuż po wyjeździe w plener. Jak pomyślę że mogłaby nawalić w takim momencie to faktycznie słabo się robi...
Wiedziałem że teleskop z montażem będzie ważyć swoje, ale i tak po zmontowaniu wszystkiego okazało się że to trochę więcej niż się spodziewałem, być może przez to że zestaw jest nieporęczny przy przenoszeniu w pojedynkę (tak, sam to tachałem z miejsca w miejsce w pierwsze noce tuż po zakupie

). W końcu zrobiłem niewielki wózek, którym chętnie się pochwalę jak zrobię zdjęcia. Od tego momentu obserwacje to już sama przyjemność.
Adam Krawczyk napisał(a):
Wrzuć jakiś awatarek i będziemy wszyscy wiedzieć z kim piszemy
Awatar już jest, w czasie zakładania konta nie miałem po prostu dostępu do zdjęć