Piszą, że prawdziwe
Poniżej autentyczne wyjątki z opisów wypadków samochodowych sporządzanych przez kierowców w protokołach zgłoszeniowych:
1/ Ten pieszy strasznie latał po szosie, musiałem kilka razy wykręcać, zanim na niego wpadłem.
2/ Kierowca, który przejechał człowieka: "Podszedłem do leżącego pieszego i stwierdziłem, ze jest bardziej pijany ode mnie"
3/ Zobaczyłem wolno poruszającego się starszego pana o smutnej twarzy, jak odbił sie od dachu mojego samochodu"
4/ Na samochód wpadła krowa. Później dowiedziałem się, ze była trochę przygłupia.
5/ Samochód przede mną potracił przechodnia, który jednaj wstał, wiec tez na niego wjechałem.
6/ Inny samochód zderzył się z moim nie ostrzegając o swoich zamiarach.
7/ Prowadziłem samochód już 40 lat, kiedy zasnąłem za kółkiem i miałem wypadek.
8/ Byłem pewien, ze ten stary człowiek nie dotrze na druga stronę ulicy, kiedy go stuknąłem.
9/ Nie wiedziałem, że po północy tez obowiązuje ograniczenie prędkości.
10/ Zdałem sobie sprawę, że może być nieciekawie. Golf jedzie nam w maskę. Spojrzałem na zegarek - była 7,05
11/ Jechałem sobie spokojnie, a tu nagle zaatakowała mnie wysepka tramwajowa.
12/ Mój samochód przeleciał przez barierkę i wylądował w kamieniołomie. Mam nadzieję, że spotka się to z państwa aprobatą.
13/ Ubezpieczony nie zauważył końca mola i wjechał do morza.
14/ Ostrożnie przyhamowałem, aby ta kobieta upadła jak najdelikatniej,
15/ Zatrąbiłem na pieszego, ale on tylko się na mnie obejrzał, więc go przejechałem.
16/ Kiedy dojeżdżałem do skrzyżowania, nagle pojawił się znak drogowy w miejscu, gdzie nigdy przedtem się nie pojawiał i nie zdążyłem zahamować.
17/ Budka telefoniczna zbliżała się, kiedy próbowałem zjechać jej z drogi uderzyła w mój przód.
18/ Dziewczyna w samochodzie obok wystawiła na widok swoje piersi i wtedy wjechałem w auto przede mną.
19/ Pytanie: czy próbował pan dać ostrzeżenie?
Odpowiedź ubezpieczonego: Tak, klaksonem.
Pytanie: Czy druga strona próbowała dać ostrzeżenie?
Odpowiedź ubezpieczonego: Tak. Zrobiła muuuuuuu.
20/ Co mogłem zrobić aby zapobiec wypadkowi? Jechać autobusem?